
کاربرد لامپ UV در تصفیه آب
1402-10-12
تشک مواج یا همان تشک ضد زخم بستر با برخورداری از مکانیزمهای خاص،از ایجاد فشار دائمی بر روی پوست و در نتیجه افزایش جریان خون جلوگیری میکند.این امر موجب جلوگیری از ایجاد زخم بستر میشود.
تشک مواج دارای انواع مختلفی می باشد.قدیمی ترین نوع این تشکها همان تشک های فومی بوده که فشار را به صورت یکسان بر تمامی نقاط بدن کاهش داده و جریان خون را در تمام بدن تسهیل میکند. با این وجود تشکهای ضد زخم بستر بادی میتوانند کارایی بهتری نیز داشته باشند. در حال حاضر تشک های مواج در دو نوع حبابی یا تخم مرغی و سلولی موجود تولید و عرضه میشود.
هدف استفاده از تشک مواج ضد زخم بستر، توزیع کردن وزن و فشار در نواحی مختلف بدن از طریق پر و خالی کردن سلولهای هوا میباشد. محفظه های هوا بصورت "موجی" پر و خالی شده و این موضوع به بهبود گردش خون در مویرگها و جریان اکسیژن،کمک میکند. برای بیمارانی که به مدت طولانی ناچار به استراحت بر روی تخت هستند، استفاده از تشک های مواج یا ضد زخم بستر،به شدت توصیه میشود.
چه نوع تشک مواجی برای من مناسب است؟
تشک های مواج ضد زخم بستر بسته به زمان استراحت بیمار و مرحله پیشرفت زخم در 4 سطح طبقه بندی میشوند:
این نوع تشکها برای حالتی که نشانه های زخم بستر هنوز نمایان نشده و در حالتیکه زمان استراحت بیمار کمتر از دو ماه باشد،قابل استفاده است.در غیر اینصورت نه تنها موجب بهبود زخم بستر نشده، بلکه خود میتواند موجب ایجاد زخم بستر شود.
از این نوع تشک مواج برای حالتی که زخم ایجاد نشده ولی نشانه های ایجاد زخم (مانند قرمز شدن پوست) در حال نمایان شدن است، استفاده میشود.
از این نوع تشکها در حالتی که زخم بستر ایجاد شده استفاده میشود و استفاده از آن موجب بهبود زخم میشوند.
از این تشک ها در مواقعی استفاده میشود که زخم بسیار عمیق و دردناک شده است؛ بصورتی که زخم تا عمق لایه های زیرین پوست هم نفوذ کرده باشد. در این مواقع بیمار باید بلافاصله تحت مراقبت قرار گرفته و الزاماً از تشک های سطح چهارم استفاده نماید.
منبع: healthline
لطفا ابتدا وارد شوید.
ورود به سیستم
یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتمهای محبوب ایجاد کنید.
ورود به سیستمیک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.
ورود به سیستم